Priekuļi
Cēsis
Sestdiena
    7. decembris 2019.
Vārda diena šodien: Antonija, Anta un Dzirkstīte
Rīt: Gunārs, Vladimirs un Gunis
Elektroniskais žurnāls

Kontakti

Jaunumi

 » Meklēt!

 » Interesanti

Pasākumi

Uzņemšana

Mācības

Metodiskās izstrādnes

Pieaugušo izglītība

Audzēkņiem

Stundu saraksts

Karjera

Darbinieki

Sports

Pašdarbība

Bibliotēka

Sporta bāze

Dienesta viesnīca

Nolikumi

Pārskati

Projekti

Iepirkumi

Sludinājumi

Absolventi

Vēsture

Lapas karte

JAUNUMS - no arhīva [ Izdrukai ]
« Atpakaļ
  Mācās un strādā par pavāruPrese
24.aprīlis 2014.

DRUVA / Ilze Fedotova

Jauniešu nodarbinātība vasarā allaž ir bijis aktuāls jautājums, taču septiņpadsmitgadīgais Edgars Sproģis nav starp tiem, kurš sūdzēsies par bezdarbību. Līdztekus mācībām Priekuļu tehnikumā viņš sācis darba gaitas bistro SIA "Lauku radi" Bērzkrogā. "Ieraudzīju sludinājumu, ka bistro vajadzīgi darbinieki. Pieteicos pavāra vakancei. Tagad strādāju, pieredzējušu pavāru vadībā apgūstu daudz jauna," stāsta Edgars, kurš mācās 2.kursā par ēdināšanas pakalpojumu speciālistu.



Viņam četras dienas pēc kārtas jāstrādā, četras brīvas. Pie tāda režīma jaunietis jau ir pieradis. "No rīta skola, pēcpusdienā darbs. Lai gan esmu apguvis dažādu ēdienu receptes, vēl ir daudz ko mācīties. Man galvenokārt jāatbild par siltajiem gaļas ēdieniem. Gatavoju karbonādes, filejas, kotletes un tamlīdzīgi," viņš saka un neslēpj, ka jau pieradis arī pie slodzes, iemanījies tikt galā ar stresu. "Tas ir saprotami ja klients prasījis, ka ēdienu vajag piegādāt īsā laikā, tad arī ātri cenšos to pagatavot. Kafejnīcā jau visu laiku ir kustība, jāraujas pamatīgi," papildina veselavietis, uzsverot, ka darbs bistro būs liels rūdījums, jo līdz šim izvēlētajā profesijā prakse izmēģināta vien skolā.

Edgars ir apņēmības pilns darbavietā sevi parādīt no labākās puses, jo iecerēts, ka, tiklīdz beigsies skola, viņam darba būs ievērojami vairāk. "Ja rodas izdevība, tad jāizmanto visas iespējas. Katrs, kurš vēlas strādāt, darbu cenšas arī sameklēt. Zinu kursabiedrus, kuri mēģinās pieteikties darbam jaunās koncertzāles ēdināšanas iestādē Cēsīs. Ceru, ka viņiem viss izdosies. Savā ziņā man noteikti ir paveicies, jo nav jādodas darba meklējumos tālu no mājām. Tas ir liels pluss, ja darbs ir uz vietas," ir pārliecināts jaunais pavārs.

Taujāts, kādēļ tāda profesijas izvēle, Edgars neslēpj, ka tas, iespējams, bijis mammas nopelns, jo arī viņa pēc profesijas ir pavāre. "Man patīk gatavot, atklāt arvien jaunas garšas, taču nav tā, ka mājās es to vien darītu, kā gatavotu. Mājās galvenais pavārs ir mamma," ar smaidu sejā bilst Edgars. Viņš gan nezina, vai visu dzīvi ir gatavs strādāt savā profesijā, taču izaugsmes iespējas tajā saskata. "Laiks rādīs, kā viss iegrozīsies. Pagaidām tas, ko daru, mani apmierina," tā E.Sproģis.


« Atpakaļ
Google APPS PT
PT Wiki
LIBRO
TIMETABLE
Facebook  

Ārējās saites

Izgītības un zinātnes ministrija
Priekuļu novada dome
Cēsis
Sporta klubs AMI
Vidzemes tehnoloģiju un dizaina tehnikums
Egļu gatve 9, Priekuļi, Priekuļu pag., Priekuļu nov. LV-4126. telefons/fakss 64130602. e-pasts: info@vtdt.edu.lv
Lapu veidoja un uztur
Andrejs Rampāns
2011 (2005)
Admin