Priekuļi
Cēsis
Svētdiena
    8. decembris 2019.
Vārda diena šodien: Gunārs, Vladimirs un Gunis
Rīt: Tabita un Sarmīte
Elektroniskais žurnāls

Kontakti

Jaunumi

 » Meklēt!

 » Interesanti

Pasākumi

Uzņemšana

Mācības

Metodiskās izstrādnes

Pieaugušo izglītība

Audzēkņiem

Stundu saraksts

Karjera

Darbinieki

Sports

Pašdarbība

Bibliotēka

Sporta bāze

Dienesta viesnīca

Nolikumi

Pārskati

Projekti

Iepirkumi

Sludinājumi

Absolventi

Vēsture

Lapas karte

JAUNUMS - no arhīva [ Izdrukai ]
« Atpakaļ
  MĒS LEPOJAMIES!Tehnikums
12.aprīlis 2015.

8.aprīlī mūsu skolā organizējām profesionālās meistarības konkursa „Ēdināšanas pakalpojumi” pusfinālu. Tajā piedalījā 12 skolas - Alsviķu arodskola, Vecbebru Profesionālā un vispārizglītojošā internātvidusskola, Rēzeknes tehnikums, VSIA „Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums” Preiļu teritoriālā struktūrvienība, Aizkraukles Profesionālā vidusskola, Daugavpils Tirdzniecības profesionālā vidusskola, Ogres tehnikums, Mālpils Profesionālā vidusskola, Smiltenes tehnikums,Valmieras tehnikums, Priekuļu tehnikums, SIA „Restorānu Servisa skola” . Otrs pusfināls notiks 21.aprīlī PIKC ”Kandavas Valsts lauksaimniecības tehnikumā.” kurā arī piedalīsies 12 skolu audzēkņi.

Mūsu skolu pārstāvēja E11grupas audzēkne Kristīne Baiba Žegare.



Konkursa pusfināla uzdevumi bija:

1. „Melnā kaste”. Pēc dotās receptes jāpagatavo un jāpasniedz karstā uzkoda. Recepte tika piedāvāta no vērtēšanas komisijas priekšsēdētāja, restorāna  „Kaļķu vārti” šefpavāra  Raimonda Zommera grāmatas „Mūsdienu latviskā virtuve”.

2.Siltais pamatēdiens, obligāti jāizmanto vesela cāļa gaļa (0.300-0.400kg)  un selerija sakne.Ēdiena sastāvā kā minimums jāiekļauj:

- viena cieti saturoša piedeva;

- viena mērce;

- divi dārzeņi.

Katrs ēdiens bija jāpagatavo divas porcijas. Gatavojot ēdienus, nedrīkstēja izmantot sagataves vai pusfabrikātu- ēdieni pilnībā jāgatavo no pamatizejvielām sacensību gaitā. Visas četra ēdienu  porcijas jāpagatavo 2,5 stundu  laikā un jāpasniedz vienlaicīgi.

Kristīne pamatēdienā gatavoja – Ceptu cāli rudzu maizes garozā, bulguru ar dārzeņiem, marinētas plūmes brendijā ar garšvielām, ābolu un seleriju velutē mērci, zaļumu eļļu, karija eļļu.

Kristīnes pagatavotos ēdienus atzinīgi novērtēja profesionālā žūrija un tās komisijas priekšsēdētājs Raimonds Zommers.

Kristīne ieguva 3. vietu pusfinālā un iespēju startēt finālā, kas notiks Rīgā 19. maijā. Šeit piedalīsies abu  pusfinālu 1.- 3. vietu ieguvēji.

Paldies sakām Jāņmuižas profesionālās vidusskolas absolventiem, cēsiniekam, Latvijā pazīstamam šefpavāram Mārim Jansonam un pavāram Raitim Šleiceram no "BIBLIOTĒKA №1 Restorāna", par idejām, atbalstu gatavojoties konkursam. Kristīne kvalifikācijas praksi strādā šajā uzņēmumā.

1.vieta SIA „Restorānu Servisa skolas” audzēknim Mārcim Klatenbergam, bet 2. vieta Vecbebru Profesionālās un vispārizglītojošās internātvidusskolas audzēknei Aijai Ružai.

Lai konkursā ikvienam dalībniekam un skolotājam varētu sagādāt nelielu prieku, paldies jāsaka mūsu sarūpētiem sponsoriem:

    AS "CĒSU ALUS" katram konkursa dalībniekam 6-paku ar gardo Ulmaņlaiku kvasu;

    Zemnieku saimniecībai “Kliģēni”- skaistie ziedi skolotājiem, rīcības un vērtēšanas komisijai;

    Veikalam- kafetērijai „Vinetas un Allas Kārumlāde” -saldumi  katram konkursa dalībniekam, rīcības un          vērtēšanas komisijai.

Vienlaicīgi ar konkursu organizējām arī Latvijas profesionālās izglītības iestāžu ēdināšanas pakalpojumu profesiju pedagogu profesionālās kompetences pilnveides semināru „Sadarbības labās prakses piemēri un inovatīvi risinājumi pārtikas nozarē”.

Seminārā piedalījās 34 pedagogi no 18 skolām. Dalībnieki ar lielu interesi noklausījās lektores, skolas absolventes Vinetas Žamoidikas, konditorejas veikala- kafetērijas„Vinetas un Allas Kārumlāde” konditores, lekciju par marcipāna dekoru veidošanu un to pielietošanu konditorejas izstrādājumu noformēšanā. Iepazinās arī ar darba organizāciju šajā uzņēmumā, topošajā ēdināšanas uzņēmumā-restorānā „Izsalkušais Jānis” un Cēsu Vīna bārā.

Pasākuma organizēšanā mēs ieguldījām ļoti lielu darbu un to atzinīgi novērtēja  mūsu viesi- skolotāji, konkursa dalībnieki, rīcības un vērtēšanas komisiju eksperti- un par to mums ir liels gandarījums.

Paldies tiem skolas darbiniekiem, kuri bija ar mums kopā pasākuma organizēšanā un norisē.

Bildes skaties FOTOGALERIJĀ.


« Atpakaļ
Google APPS PT
PT Wiki
LIBRO
TIMETABLE
Facebook  

Ārējās saites

Izgītības un zinātnes ministrija
Priekuļu novada dome
Cēsis
Sporta klubs AMI
Vidzemes tehnoloģiju un dizaina tehnikums
Egļu gatve 9, Priekuļi, Priekuļu pag., Priekuļu nov. LV-4126. telefons/fakss 64130602. e-pasts: info@vtdt.edu.lv
Lapu veidoja un uztur
Andrejs Rampāns
2011 (2005)
Admin