Priekuļi
Cēsis
Ceturtdiena
    28. maijs 2020.
Vārda diena šodien: Vilis un Vilhelms
Rīt: Maksis, Raivis un Raivo
Elektroniskais žurnāls

Kontakti

Jaunumi

 » Meklēt!

 » Interesanti

Pasākumi

Uzņemšana

Mācības

Metodiskās izstrādnes

Pieaugušo izglītība

Audzēkņiem

Stundu saraksts

Karjera

Darbinieki

Sports

Pašdarbība

Bibliotēka

Sporta bāze

Dienesta viesnīca

Nolikumi

Pārskati

Projekti

Iepirkumi

Sludinājumi

Absolventi

Vēsture

Lapas karte

JAUNUMS - no arhīva [ Izdrukai ]
« Atpakaļ
  Mēs lepojamies!Tehnikums
20.maijs 2015.

19.maijā VSIA „Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā notika profesionālās meistarības konkursa „Ēdināšanas pakalpojumi” fināls. Tajā piedalījās abu konkursu pusfināla pirmo trīs vietu ieguvēji no sekojošām skolām- SIA Restorānu Servisa skola, PIKC Kandavas Valsts lauksaimniecības tehnikums, VSIA Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums, Vecbebru Profesionālā un vispārizglītojošā internātvidusskola, PIKC Kuldīgas tehnoloģiju un tūrisma tehnikums un mūsu skolas E11 grupas audzēkne Kristīne Baiba Žegare, kura ieguva 1.vietu.



Konkursa fināla uzdevums bija visus minētos ēdienus pagatavot četrām porcijām:

1.Konkursantam 1 stundā un 30 minūtēs bija jāpagatavo aukstā uzkoda, kuru gatavoja no atbalstītāju piedāvātiem melnās kastes produktiem. Melnajā kastē bija doti produkti, lai pagatavotu laša tartaru ar paipalu olām. (Melnās kastes sastāvu paziņoja tikai konkursa sākumā).

2.Vienu stundu pēc aukstās uzkodas pasniedza pamatēdienu. Pamatēdienā gatavoja buti, ēdienā obligāti bija jābūt cieti saturošām piedevām, vienam dārzenim, vienam konditorejas izstrādājumam un Holandes mērcei. (Buti dalīja viesmīlis un pasniedz diviem apmeklētājiem pēc angļu metodes).

3. Vienu stundu pēc pamatēdiena pasniegšanas pasniedza siera plati, kuras sastāvā bija rabarberu ievārījums un divi konditorejas izstrādājumi no dažādām mīklām.

4.Uzdevums bija jāizpilda 3 stundās un 30 minūtēs.

5. Gatavojot ēdienus nedrīkstēja izmantot sagataves, pusfabrikātus- ēdienus gatavoja no pamatizejvielām - finālā atļautiem produktiem.

Vienlaicīgi notika konkursa fināls „ Viesmīlības pakalpojumi”. Kristīne strādāja komandā ar viesmīli no Jelgavas Amata vidusskolas, kurš viņas pagatavotos ēdienus pasniedza apmeklētājiem.

Kristīne gatavoja šādus ēdienus:

- Veselu alū marinētu ceptu buti ar tvaikotiem sviestā apceptiem burkāniem, sparģeļiem, dedzinātu kartupeļu biezeni, Holandes mērci, sinepju sēklu čipsi uz siera cepuma (pasniedza apmeklētājiem).

- Tvaikotu butes fileja veltni ar siera- zaļā sviesta pildījumu uz siera cepuma, tvaikotiem sviestā apceptiem burkāniem, sparģeļiem, dedzinātu kartupeļu biezeni, Holandes mērci, sinepju sēklu čipsi (pasniedza žūrijai un izlika izstādei).

- Siera plati no Latvijā ražotiem sieriem ar pašas vārīto rabarberu ievārījumu, ceptiem alus cepumiem un rudzu maizes keksiņu.

Kristīnes pagatavotos ēdienus atzinīgi novērtēja profesionālā žūrija un tās komisijas priekšsēdētājs Raimonds Zommers.


« Atpakaļ
Google APPS PT
PT Wiki
LIBRO
TIMETABLE
Facebook  

Ārējās saites

Izgītības un zinātnes ministrija
Priekuļu novada dome
Cēsis
Sporta klubs AMI
Vidzemes tehnoloģiju un dizaina tehnikums
Egļu gatve 9, Priekuļi, Priekuļu pag., Priekuļu nov. LV-4126. telefons/fakss 64130602. e-pasts: info@vtdt.edu.lv
Lapu veidoja un uztur
Andrejs Rampāns
2011 (2005)
Admin