Priekuļi
Cēsis
Otrdiena
    20. augusts 2019.
Vārda diena šodien: Bernhards un Boriss
Rīt: Janīna un Linda
Elektroniskais žurnāls

Kontakti

Jaunumi

 » Meklēt!

 » Interesanti

Pasākumi

Uzņemšana

Mācības

Neklātiene

Audzēkņiem

Stundu saraksts

Karjera

Ārpus formālā izglītība

Darbinieki

Sports

Pašdarbība

Bibliotēka

Sporta bāze

Dienesta viesnīca

Nolikumi

Pārskati

Projekti

Iepirkumi

Sludinājumi

Absolventi

Vēsture

Lapas karte

JAUNUMS - no arhīva [ Izdrukai ]
« Atpakaļ
  MeistarklaseAudzēkņi
14.aprīlis 2016.

2016.gada 5.aprīlī Priekuļu tehnikumā viesojās restorāna “Ostas skati” šefpavārs Ingmārs Ladigs. Latvijā pazīstamais šefpavārs ir Jāņmuižas profesionālās skolas absolvents. Viņš piedalījās pavāršovā «Mūsdienu Latvijas garša» un ieguva labākā pavāra titulu. Televīzijā bija skatāms arī izzinošs kulinārijas raidījums “Ēdiena daba”, kura laikā Ingmārs Ladigs iepazīstināja ar Latvijas dažādām bioloģiskajām saimniecībām, izsekojot produktu ceļam no tā audzēšanas līdz pārstrādei, un visbeidzot – līdz virtuvei, pagatavotiem ēdieniem.



Viņš pastāstīja, ka arvien lielāka vērība tiek pievērsta restorānu ēdienkartēm, lai tajās būtu ēdieni, kuri pagatavoti no Latvijas bioloģiskiem produktiem.

Meistarklases tēma bija - pavasaris ēdienkartē. Ar lielu interesi sekojām un arī paši piedalījāmies šādu ēdienu pagatavošanā un noformēšanā:

1. Bērzu sulu un biezpiena parfē ar ceptu redīsu kraukšķi un sīpollociņu emulsijas mērci.

2. Svaigu gurķu silto zupu ar jogurtu, cāli ceptu ar citronu un pilngraudu rupjmaizes pārslām.

3. Rabarberi cepti ar upeņu pumpuriem, pasniegti vafelē ar putukrējumu.

Ēdienu pagatavošanā izmantoja mums tik pazīstamos pavasara dārzeņus un zaļumus, bet ēdienu noformēšanā jaunās nātres, gāršu, mārpuķītes ziedus un upeņu pumpurus.

Vērojot šefpavāru darbā, sapratām, ka ir pieredzes bagāts un labprāt dalās savā pieredzē ar mums. Uz katru mūsu jautājumu viņš ātri spēja rast atbildi.

Ingmārs Ladigs ir šefpavārs, kurš vienmēr ir gatavs neparedzētām situācijām. Arī pie mums viņam bija līdz paņemti sagatavotie pusfabrikāti, rezervē, ja mums gatavojot kaut kas neizdotos. Bet mums viss izdevās!

Šādās meistarklasēs mēs varam iegūt labu priekšstatu par to, kas notiek restorāna virtuvē.

Lepojamies, ka mums ir dota iespēja skolā strādāt kopā ar Latvijā pazīstamiem šefpavāriem. Tāpēc ar nepacietību gaidīsim nākamo meistarklasi!

Laura Mazkalniņa, Biruta Žemaida , E14 grupas audzēknes.


« Atpakaļ
Google APPS PT
PT Wiki
LIBRO
TIMETABLE
Facebook   Twitter   draugiem.lv

Ārējās saites

Izgītības un zinātnes ministrija
Priekuļu novada dome
Cēsis
Sporta klubs AMI
Vidzemes tehnoloģiju un dizaina tehnikums
Egļu gatve 9, Priekuļi, Priekuļu pag., Priekuļu nov. LV-4126. telefons/fakss 64130602. e-pasts: priekulu.tehnikums@pt.edu.lv
Lapu veidoja un uztur
Andrejs Rampāns
2011 (2005)
Admin