JAUNUMS
  Mēs lepojamies!Tehnikums
20.maijs 2015.

19.maijā VSIA „Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā notika profesionālās meistarības konkursa „Ēdināšanas pakalpojumi” fināls. Tajā piedalījās abu konkursu pusfināla pirmo trīs vietu ieguvēji no sekojošām skolām- SIA Restorānu Servisa skola, PIKC Kandavas Valsts lauksaimniecības tehnikums, VSIA Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums, Vecbebru Profesionālā un vispārizglītojošā internātvidusskola, PIKC Kuldīgas tehnoloģiju un tūrisma tehnikums un mūsu skolas E11 grupas audzēkne Kristīne Baiba Žegare, kura ieguva 1.vietu.


Konkursa fināla uzdevums bija visus minētos ēdienus pagatavot četrām porcijām:

1.Konkursantam 1 stundā un 30 minūtēs bija jāpagatavo aukstā uzkoda, kuru gatavoja no atbalstītāju piedāvātiem melnās kastes produktiem. Melnajā kastē bija doti produkti, lai pagatavotu laša tartaru ar paipalu olām. (Melnās kastes sastāvu paziņoja tikai konkursa sākumā).

2.Vienu stundu pēc aukstās uzkodas pasniedza pamatēdienu. Pamatēdienā gatavoja buti, ēdienā obligāti bija jābūt cieti saturošām piedevām, vienam dārzenim, vienam konditorejas izstrādājumam un Holandes mērcei. (Buti dalīja viesmīlis un pasniedz diviem apmeklētājiem pēc angļu metodes).

3. Vienu stundu pēc pamatēdiena pasniegšanas pasniedza siera plati, kuras sastāvā bija rabarberu ievārījums un divi konditorejas izstrādājumi no dažādām mīklām.

4.Uzdevums bija jāizpilda 3 stundās un 30 minūtēs.

5. Gatavojot ēdienus nedrīkstēja izmantot sagataves, pusfabrikātus- ēdienus gatavoja no pamatizejvielām - finālā atļautiem produktiem.

Vienlaicīgi notika konkursa fināls „ Viesmīlības pakalpojumi”. Kristīne strādāja komandā ar viesmīli no Jelgavas Amata vidusskolas, kurš viņas pagatavotos ēdienus pasniedza apmeklētājiem.

Kristīne gatavoja šādus ēdienus:

- Veselu alū marinētu ceptu buti ar tvaikotiem sviestā apceptiem burkāniem, sparģeļiem, dedzinātu kartupeļu biezeni, Holandes mērci, sinepju sēklu čipsi uz siera cepuma (pasniedza apmeklētājiem).

- Tvaikotu butes fileja veltni ar siera- zaļā sviesta pildījumu uz siera cepuma, tvaikotiem sviestā apceptiem burkāniem, sparģeļiem, dedzinātu kartupeļu biezeni, Holandes mērci, sinepju sēklu čipsi (pasniedza žūrijai un izlika izstādei).

- Siera plati no Latvijā ražotiem sieriem ar pašas vārīto rabarberu ievārījumu, ceptiem alus cepumiem un rudzu maizes keksiņu.

Kristīnes pagatavotos ēdienus atzinīgi novērtēja profesionālā žūrija un tās komisijas priekšsēdētājs Raimonds Zommers.


http://www.vtdt.lv